luni, decembrie 07, 2009

In stand-by

Ar trebui sa vorbesc despre politica, nu ? Despre presedinte ! Despre noul presedinte ales ! Dar ma lasa rece ! Mi se pare banal sa apari aseara la TV si sa spui ca esti presedinte, sa se bucure o parte din populatia tarii pt. nimic. Logic ar fi sa te bucuri in tacere, sa astepti numaratoarea voturilor, sa se afiseze rezultatul final si apoi sa desfaci, domne', sampania. Mi s-a parut penibil, mai mult decat penibil, Geoana aseara. Sa nu mai zic de oamenii care au iesit in strada scandand "Geoana presedinte". Si totusi asta nu inseamna ca sunt simpatizant Basescu.
Nu am votat nici in primul tur, nici in al 2-lea. Ar fi trebuit. Stiu. As fi vrut sa votez in primul tur, dar, cozile erau interminabile. Pana la ora 20.00, dupa cateva ore de stat la coada, sigur nu as fi votat. In al 2-lea tur, mi-a fost imposibil. Si totusi un numar foarte mare de romani a votat. Probabil asta e singurul lucru bun din toata povestea asta.
Daca Geoana va fi presedinte, credeti ca ne va fi mai bine ? Credeti ca ajunsi iarasi "la putere" Iliescu si Nastase vor face altceva mai bun decat ceea ce au facut atunci cand au fost la putere ?
Daca Basescu va fi presedinte, credeti ca va schimba intr-un nou mandat ceva ce n-a fost in stare sa schimbe in celalalt?
Raspunsul la ambele intrebari: NU.
Cu toate astea, ar fi interesanta reactia lui Geoana, la finalul procesului electoral, daca Basescu ar fi reales presedinte. Inca putin si totul se va fi sfarsit. Sau asta va fi doar inceputul ?

Later edit: piticu a evidentiat perfect motivul pentru care voi ati facut alegerea "potrivita" sau nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici comentezi!